Pakowanie próżniowe mięsa i wędlin jest bardzo dobrą formą wyeksponowania produktów na sklepowej półce przy jednoczesnym wydłużeniu ich trwałości. W próżni lub w atmosferze gazu pakować można całe kawałki mięsa, porcjowane mięso, wędliny całe i pokrojone. Produkty zapakowane próżniowo zachowują apetyczny wygląd, smak i wartości odżywcze. Eliminacja tlenu i wprowadzenie gazu obojętnego kilkukrotnie wydłuża czas przydatności do spożycia. Klient może dłużej cieszyć się smakiem Państwa produktów.
Pakowarki pakują produkty w folię barierową, która zapewnia szczelność opakowania, odporność na parowanie, wytrzymałość opakowania oraz świeżość towaru.
Pakowarki próżniowe do pakowania w woreczki
Urządzenia komorowe służą do pakowania próżniowego produktów umieszczonych wcześniej w woreczkach.
Opakowanie idealnie zabezpiecza produkt, pozwala na stworzenie ładnego opakowania w barwach firmowych.
Urządzenia mogą być wyposażone w różnie opcje ułatwiające pracę: układ dozowania gazu, system odcinania nadmiaru woreczka, sensor do procentowej regulacji próżni, wkładka do pakowania płynów, system niezależnej regulacji temperatur zgrzewów, system stopniowej próżni i inne.
Produkty umieszczone na tackach są zamykane od góry nadrukowaną folią. Tacki mogą być pakowane w próżni lub z gazem. Traysealer jest doskonałym rozwiązaniem do pakowania wędlin w plasterkach, mięsa mielonego i porcji mięsa czerwonego. Idealne rozwiązanie dla klienta, który może kupić małą porcję produktu. Opakowania sąwygodne i estetyczne – dzięki przeźroczystej tacce klient wie co kupuje.
Zastosowanie komory do termo-obkurczania pozwala na usunięcie naddatków woreczka po procesie pakowania próżniowego.
Uzyskujemy efekt drugiej skóry i poprawiamy estetykę opakowania.
Rodzaje produktów i wybór odpowiednich maszyn do pakowania:
Zalety pakowania próżniowego:
Aby zamówić urządzenia zadzwoń:
tel: 22 486-32-92
lub napisz: empra@empra.com.pl