Baza wiedzy

Pakowanie próżniowe



Pakowanie próżniowe mięsa i wędlin jest bardzo dobrą formą wyeksponowania produktów na sklepowej półce przy jednoczesnym wydłużeniu ich trwałości. W próżni lub w atmosferze gazu pakować można całe kawałki mięsa, porcjowane mięso, wędliny całe i pokrojone. Produkty zapakowane próżniowo zachowują apetyczny wyglądsmak i wartości odżywcze. Eliminacja tlenu i wprowadzenie gazu obojętnego kilkukrotnie wydłuża czas przydatności do spożycia. Klient może dłużej cieszyć się smakiem Państwa produktów.

 


Pakowarki próżniowe wędlin i mięs

Pakowarki pakują produkty w folię barierową, która zapewnia szczelność opakowaniaodporność na parowaniewytrzymałość opakowania oraz świeżość towaru.Pakowanie próżniowe kurczaka - przykład zapakowania

 

Pakowarki próżniowe do pakowania w woreczki

Urządzenia komorowe służą do pakowania próżniowego produktów umieszczonych wcześniej w woreczkach.
Opakowanie idealnie zabezpiecza produkt, pozwala na stworzenie ładnego opakowania w barwach firmowych.
Urządzenia mogą być wyposażone w różnie opcje ułatwiające pracę: układ dozowania gazu, system odcinania nadmiaru woreczka, sensor do procentowej regulacji próżni, wkładka do pakowania płynów, system niezależnej regulacji temperatur zgrzewów, system stopniowej próżni i inne.

 

Traysealery do pakowania próżniowego NA TACKACH

Produkty umieszczone na tackach są zamykane od góry nadrukowaną folią. Tacki mogą być pakowane w próżni lub z gazem. Traysealer jest doskonałym rozwiązaniem do pakowania wędlin w plasterkach, mięsa mielonego i porcji mięsa czerwonego. Idealne rozwiązanie dla klienta, który może kupić małą porcję produktu. Opakowania sąwygodne i estetyczne – dzięki przeźroczystej tacce klient wie co kupuje.

 

Tunele i komory do termokurczu

Zastosowanie komory do termo-obkurczania pozwala na usunięcie naddatków woreczka po procesie pakowania próżniowego.
Uzyskujemy efekt drugiej skóry i poprawiamy estetykę opakowania.
 

Rodzaje produktów i wybór odpowiednich maszyn do pakowania:

  1. Całe duże kawałki mięsa i wędlin - Maszyny komorowe + Komora do termokurczu
  2. Mięso mielone - Trayselaer do pakowania na tackach
  3. Porcjowane mięso i wędliny - Traysealer lub maszyny komorowe
  4. Wędliny w plasterkach - Trayseler
  5. Przyprawione mięso na grilla - Traysealer
  6. Kiełbaski prosto na grilla - Maszyny komorowe + Komora do termokurczu
  7. Całe półtusze wieprzowe - Najwięsze maszyny komorowe
     

Zalety pakowania próżniowego:

  • Przedłużenie okresu przydatności do spożycia 2-5 krotnie
  • Zyski związane z ograniczeniem psucia się produktów
  • W opakowaniu próżniowym nie odparowują płyny, soki i zaprawy
  • Klient dłużej może się cieszyć smakiem Państwa produktów
  • Folia barierowa zapewnia szczelne i trwałe opakowanie
  • Produkty zapakowane próżniowo zachowują apetyczny wygląd i smak
  • Estetyczne opakowanie produktu
Pakowanie próżniowe mięs


Aby zamówić urządzenia zadzwoń:
tel: 22 486-32-92
lub napisz: empra@empra.com.pl



« powrót
Nasze marki