iemniaki to jedno z najczęściej używanych warzyw w polskich domach. Jednak gdy zostaną obrane, tracą swoją naturalną warstwę ochronną i..
Sałatka jarzynowa to ponadczasowy klasyk polskiej kuchni, który pojawia się na stołach w trakcie świąt, uroczystości rodzinnych, a..
Pakowanie próżniowe stało się jednym z najlepszych sposobów przedłużania trwałości żywności. Wędliny przechowywane w ten..
Pakowanie próżniowe pozwala wyraźnie przedłużyć świeżość żywności, zwłaszcza wędlin i mięs. Sporo osób zastanawia się..
Jak prawidłowo mrozić liście szpinaku, by zachowały świeżość i wartości odżywcze? Liście szpinaku należą do jednych z najbardziej..
Pakowanie próżniowe to sprawdzona i często polecana metoda przechowywania żywności, która pozwala znacznie wydłużyć jej termin..
Pakowanie próżniowe to prosty sposób pozwalający na zabezpieczenie wyrobów garmażeryjnych i bezproblemowy transport. Dzięki..
Bohdan Czerniawski Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Opakowań Wielowarstwowe folie laminowane i współwytłaczane z udziałem..
Jednym z czynników przyspieszających psucie się żywności jest tlen. Jego obecność powoduje wiele niekorzystnych..