Baza wiedzy

Jak przechowywać obrane ziemniaki?

Jak przechowywać obrane ziemniaki?

iemniaki to jedno z najczęściej używanych warzyw w polskich domach. Jednak gdy zostaną obrane, tracą swoją naturalną warstwę ochronną i..

czytaj więcej...

Jak długo przechowywać sałatkę jarzynową?

Jak długo przechowywać sałatkę jarzynową?

Sałatka jarzynowa to ponadczasowy klasyk polskiej kuchni, który pojawia się na stołach w trakcie świąt, uroczystości rodzinnych, a..

czytaj więcej...

Jak długo trzymać wędlinę pakowaną próżniowo?

Jak długo trzymać wędlinę pakowaną próżniowo?

Pakowanie próżniowe stało się jednym z najlepszych sposobów przedłużania trwałości żywności. Wędliny przechowywane w ten..

czytaj więcej...

Czy wędliny pakowane próżniowo można mrozić?

Czy wędliny pakowane próżniowo można mrozić?

Pakowanie próżniowe pozwala wyraźnie przedłużyć świeżość żywności, zwłaszcza wędlin i mięs. Sporo osób zastanawia się..

czytaj więcej...

Czy można mrozić liście szpinaku?

Czy można mrozić liście szpinaku?

Jak prawidłowo mrozić liście szpinaku, by zachowały świeżość i wartości odżywcze? Liście szpinaku należą do jednych z najbardziej..

czytaj więcej...

Czy można pakować próżniowo pieczywo?

Czy można pakować próżniowo pieczywo?

Pakowanie próżniowe to sprawdzona i często polecana metoda przechowywania żywności, która pozwala znacznie wydłużyć jej termin..

czytaj więcej...

Pakowarki Próżniowe w Gastronomii - na co zwrócić uwagę przy zakupie

Pakowarki Próżniowe w Gastronomii - na co zwrócić uwagę przy zakupie

Pakowanie próżniowe to prosty sposób pozwalający na zabezpieczenie wyrobów garmażeryjnych i bezproblemowy transport. Dzięki..

czytaj więcej...

Wielowarstwowe folie laminowane i współwytłaczane z PA

Wielowarstwowe folie laminowane i współwytłaczane z PA

Bohdan Czerniawski Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Opakowań Wielowarstwowe folie laminowane i współwytłaczane z udziałem..

czytaj więcej...

Dlaczego próżnia jest taka ważna?

Dlaczego próżnia jest taka ważna?

Jednym z czynników przyspieszających psucie się żywności jest tlen. Jego obecność powoduje wiele niekorzystnych..

czytaj więcej...

Nasze marki