Baza wiedzy

Pakowarki próżniowe w sklepie



Pakowanie próżniowe mięsa i wędlin, serów warzyw, owoców na życzenie klienta, może być bardzo dobrą formą zachęcenia klienta do zakupów. Jednocześnie wędliny i sery które zostały pokrojone, ale nie sprzedane w jednym dniu mogą być zapakowane próżniowo i sprzedawane w kolejnych dniach bez utraty swoich walorów smakowych i wartości odżywczych. Ten sposób działania daje możliwość zakupu klientom zawsze świeżych produktów bez potrzeby czekania w kolejce do stoiska, a Państwu ogranicza straty związane z wyrzucaniem psujących się produktów.
 
pakowanie próżniowe ma wpływ nie tylko na estetyczny wygląd wyrobu ale decyduje o jego świeżości i dłuższym okresie do spożycia. Pakowarki pakują produkty w folię barierową, która zapewnia szczelność opakowania, odporność na parowaniewytrzymałość opakowania oraz świeżość towaru.

Ponieważ to bakterie są najczęstszą przyczyną psucia się produktów żywnościowych zastosowanie opakowań próżniowych eliminuje bakterie tlenowe oraz wydłuża kilkukrotnie okres przydatności do spożycia. W przypadku zastosowania do pakowania mieszanek gazu obojętnego wyeliminowane zostają bakterie tlenowe i beztlenowe.
Produkty zapakowane próżniowo nie tracą na wadze po schłodzeniu, ponieważ nie odparowują zawarte w nich płyny. Produkty dłużej zachowują swój wygląd, smak i wartości odżywcze.

 


« powrót
Nasze marki